miercuri, 10 octombrie 2018

Trebuie sa eviti orice problema de sanatate


Rolul principal al tiroidei este incadrat in sistemul endocrin unde ajuta la reglarea metabolismului, care presupune abilitatea organsimului de a transformare a mancarii in energie. Cu alte cuvinte, mancarea poate fi vazuta ca un carburant pentru corpul nostru, insa acesta este asimilat diferit de fiecare persoana, iar uneori putem intalni persoane cu un metabolism rapid, in cazul celor care sunt mai slabi si unul mai incet, adica cei care se pot confrunta cu probleme ale greutatii. Importanta tiroidei este de la sine inteleasa, motiv pentru care este important sa se previna toate afectiunile de la nivelul acesteia.

Diferite tipuri
Toate tipurile de hipertiroidism apar din cauza productiei prea ridicate a hormonului tiroidian, insa problemele pot aparea in diferite moduri. Boala Basedow Graves este una dintre posibilitati, iar aceasta duce la supraproductia hormonului tiroidian, pe cand hipotiroidismul presupune o subproductie a aceluias hormon. Avand in vedere ca energia corpului necesita o anumita „cantitate” de hormoni tiroidieni, o scadere a numarului acestora va duce si la lipsa de energie, iar cauzele pot fi multiple, printre care si indepartarea tiroidei din diferite motive. Daca toate problemele nu sunt tratate pot duce la favorizarea altor afectiuni si chiar a decesului.

Este important de determinat faptul ca tiroida ajuta la reglarea metabolismului, iar doi dintre hormonii principali sunt T3 si T4, pe cand afectiunile amintite anterior sunt destul de des intalnite. Tiroida ajuta la controlarea metabolismului prin actiunea hormonilor, iar totul functioneaza prin extractia iodului din sange, pe cand celulele acestora sunt unice prin faptul ca absorb foarte bine iodul, pe cand celelalte celule depind de tiroida pentru controlarea metabolismului.

Planul alimentar este esential
Din acest motiv este usor de determinat importanta tiroidei, motiv pentru care este important sa adoptam un stil de viata cat mai sanatos pentru a evita problemele intalnite la nivelul acesteia. Posibilitatile sunt foarte variate, insa la fel sunt si maruile care pot fi luate, iar totul pleaca de la planul alimentar adecvat. Cu alte cuvinte, este ideal sa includem cat mai multe fructe si legume proaspete si sa fie evitate pe cand posibil produsele procesate. Si consumul de alcool trebuie moderat pe cat posibil, pe cand fumatul ar trebui evitat cu orice pret intrucat acesta este foarte daunator.

Sport si controale
Mai mult, cu cat includem mai multe activitati sportive cu atat mai bine intrucat miscarea duce la punerea in circulatie a sangelui, ocazie cu care sunt evitate o multime de probleme de sanatate. Nu in ultimul rand, este ideal sa ne prezentam la medic ocazional sau periodic in functie de problemele cu care ne-am mai confruntat pana acum, cu cat mai devreme cu atat mai bine, intrucat aceasta este singura posibilitate prin care pot fi prevenite diferite actiuni.

4 comentarii: